Gratinerad fläskfilé

Serverar: 8 portioner

Föredömligt enkel och lätt att förbereda. Ur köksalmanack 1993.

Ingredienser

  • 1-1½ kg fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • 400 g färska champinjoner, gärna små
  • 1-2 röda paprikor
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär det i cm-tjocka skivor. Bryn i matfett, krydda med salt och peppar. Lägg över på ugnssäkert fat. Ansa svampen, dela champinjonerna om de är stora, och bryn dem i stekpannan. Skölj, kärna ur och skiva paprikan. Lägg svamp och paprika över köttet. Blanda grädde och chilisås, häll över köttet och strö på osten. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills rätten är riktigt het och fått fin färg. Servera med kokt potatis och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben