Gratinerad fläskfilé

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Supergott och omtyckt av många! Fläskfilén går att byta ut mot kycklingfilé och kalvfonden mot kycklingfond!

Ingredienser

  • 500 - 600 gr fläskfilé
  • 400 gr fryst broccoli
  • ½ röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • sås
  • 12 st champinjoner
  • 70 gr soltorkade tomater
  • ½ dl hackad fryst gräslök
  • 2 dl paprika&chili créme fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg de soltorkade tomaterna i ljummet vatten. Tina broccolin och skär den i mindre bitar. Krydda fläskfilén och stek eller grilla den och skär den sedan i mindre bitar. Täck botten av en ugnssäker form med broccolin, spara lite till garnering. Lägg sedan över fläskfilébitarna. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka de soltorkade tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör i mjöl och späd av med mjölken. Låt allt koka upp under omrörning. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt puttra några minuter. Häll såsen över fläskfilén och garnera med paprikastrimlor och broccoli. Ställ in i ugn och gratinera i 225 garder. När den är färdig strö över rosta lök. Servera med ris eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben