Gratinerad fläskfilé med ädelost och kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod och enkel rätt. Både att bjuda på och som en helgrätt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 burkar kantareller à 200 g
  • 100 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 ½ msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs kantarellerna i lite smör i stekpannan. Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra lite.
    2. Putsa fläskfilén och skär i slantar och stek. Krydda med salt och peppar. Lägg skivorna ovanpå kantarellerna i formen.
    3. Blanda crème fraichen, sojan och riven ädelost i en kastrull och värm försiktigt. Späd eventuellt med lite mjölk för att få mer sås. Häll såsen över fläskfilén och kantarellerna. Gillar man ädelost kan man riva över lite. Gratinera i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
    4. Gott att äta pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lindabjallan 14 januari 2010

    Gjorde denna på Nyårsafton och det blev succé! T o m barnen, som i vanliga fall inte är så förtjusta i Ädelost gillade det!

    bjboman 4 september 2011

    VÄRLDENS GODASTE!!!!! Vi var 3 st som åt så vi höll på att spricka, dumdersucce att bjuda på och enkel att förbereda och snabbt fixad. En höjdare, tusen tack för ditt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben