Gratinerad fläskfilé med vitlöksdoftande ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En lättgjord festmiddag i vintermörkret.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 påse färsk spenat, ca 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Fryst potatisrösti
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 gr.Putsa fläskfilén. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnsform. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenat och lökfräset vid sidan om köttet i formen. Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen fått fin färg, ca 15 - 20 min. Laga till den frysta röstin enligt anvisningar på förpackningen. Servera med blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva23 15 november 2014

    Verkar jättegott, måste testas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben