Fläskfilé med ostsås

Serverar: 4 portioner

Har du bråttom? Köp den färdiga Röstin

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 påse färsk spenat, ca 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Potatisrösti
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén ren från fett och hinnor. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen. Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen har fått fin färg, ca 15-20 minuter. Laga till den frysa röstin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben