Gratinerad fläskfilé med vitlöksstekta kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergott!!

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 5 dl kantareller
  • 800 gram potatis, fast
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Smör, eller olja till stekning
  • 1 msk örtkryddor, färska, hackade
  • 2 msk philadelphiaost
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär upp den i medaljonger. Bryn filén 1 minut på varje sida. Lägg i skivad lök och paprika, stek 2 minuter. Häll över filén och grönsakerna i en ungsfast form. Blanda grädde, creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll över. Toppa med osten i klickar. In i ugnen i ca 15 minuter 170 grader.
    2. Skala och halvera potatisen och koka upp i vatten med buljongtärning. Koka nästan färdig och häll av vattnet. Stek potatisen på medelvärme i ca 10 minuter, den ska få en krispig yta, krydda med timjan och/eller grillkrydda. Ett tips är att steka på flata sidan först.
    3. Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över ca 2 msk flytande smör och stek i 2-4 minuter. Stäng av plattan och pressa 1-2 vitlöksklyftor över svampen.
    4. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med stekt potatis och vitlöksfräst svamp

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben