Gratinerad frukt med kokos

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig!

Ingredienser

  • 3 kiwifrukter
  • 200 g vindruvor
  • 250 g jordgubbar
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 4 msk marsalavin eller söt sherry
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Skala kiwin och skär den i bitar. Dela druvorna och pilla bort kärnorna. Snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar. Blanda all frukt med 1 dl socker.
    2. Sätt ugnen på grill. Fördela frukten i ugnsfasta portionsskålar eller ett större fat. Lägg äggulor, vin och 1 msk socker i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Vispa oavbrutet på medelstark värme tills en tjock krämig sås bildats.
    3. Skeda såsen över frukten och strö över kokosflingorna. Sätt in i ugnen på ett galler mitt i ugnen i 4-5 minuter. Frukten är gratinerad när ytan har fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben