Gratinerad fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Fruktsallad i ugnen

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 kiwi
  • 2 apelsiner
  • ca 20 blå druvor
  • Marinad
  • Pressad saft av 2 apelsiner
  • 3 msk apelsinlikör
  • Gratinering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • Ev socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna. Skala kiwin. Skiva jorgubbar och kiwi. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukt och bär i en skål.
    2. Blanda samman marinaden och häll den över. Låt stå kallt ett par timmar.
    3. Sila av marinaden i en kastrull. Koka ihop tills hälften återstår. Häll i grädden. Vispa i gulorna. Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt ev med socker.
    4. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll såsen över. Gratinera i ugn vid 250ºC eller under grillelementet 2-3 min, tills ytan får fin färg. Sikta över florsocker och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben