Gratinerad gourmetfisk
Serverar:
4 portioner
Gott
Ingredienser
6 hg fiskfilé, färsk eller tinad frusen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 purjolökar
2 msk smör eller margarin
Gratinering
2-3 dl creme fraiche
1 burk (ca 60 g) röd stenbitsrom
50-75 g grovriven ost
Instruktioner
Ugn: 250 grader. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i fett utan att den tar färg. Lägg den i botten på en ugnssäker form.
Salta och peppa fisken. Koka den i vinet tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på pujolöken.
Koka ihop fiskspadet något. Rör ner grädde och ost och sjud såsen en stund. Blanda ner rommen. Häll såsen över fisken. (Hit går rätten att förbereda.)
Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått lite färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Gratinerad köttfärspasta
4.7
4
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!