Gratinerad gourmetfisk

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 6 hg fiskfilé, färsk eller tinad frusen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Gratinering
  • 2-3 dl creme fraiche
  • 1 burk (ca 60 g) röd stenbitsrom
  • 50-75 g grovriven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i fett utan att den tar färg. Lägg den i botten på en ugnssäker form.
    2. Salta och peppa fisken. Koka den i vinet tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på pujolöken.
    3. Koka ihop fiskspadet något. Rör ner grädde och ost och sjud såsen en stund. Blanda ner rommen. Häll såsen över fisken. (Hit går rätten att förbereda.)
    4. Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått lite färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben