Gratinerad köttfärsmacka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god lunch- eller kvällsrätt när man inte är jättehungrig.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • ½ msk smör
  • 150 g nötfärs
  • 1 msk chilisås
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2 ciabattabröd
  • 1 skivad tomat
  • torkad oregano efter smak
  • 1 dl riven ost, gärna mager
  • Instruktioner

    Finhacka löken och stek den i smör. Tillsätt nötfärsen och stek färdigt. Smaka av med chilisås, salt och peppar. Dela ciabattabröden och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Fördela färsen på underdelarna, toppa med tomat och krydda med oregano. Strö över osten och gratinera i ugnen i 225 grader 8-10 min. En blandad sallad toppad med rostade solrosfrön är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben