Gratinerad kyckling med mjukosttäcke och örtkryddad kulpotatis
Serverar: 4 portioner
Favorit...!!!
Ingredienser
1 grillad kyckling
1 burk creme fraiche
1 burk mjukost (ca 100 g) , ex . vis gräslöksost
0,5 dl grädde
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Lite vitlökspulver
1 dl riven ost
Kulpotatis på burk
Lite örtkryddor
Salt
Parmesanost
Ströbröd
Instruktioner
Rensa kycklingen i så stora bitar som möjligt.
Ta bort alla ben. Lägg bitarna i en form.
Rör ihop creme fraiche, mjukost och grädde.
Krydda med salt och peppar.
Bred ut över kycklingen.
Strö över lite vitlökspulver och den rivna osten.
Gratinera i 225 grader tills osttäcket har fått färg
(cirka 15 minuter).
Stek potatisen.
Strö över örtkryddor, salt, parmesanost och ströbröd.