Gratinerad kyckling med mjukosttäcke och örtkryddad kulpotatis

Serverar: 4 portioner

Favorit...!!!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 burk mjukost (ca 100 g) , ex . vis gräslöksost
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Lite vitlökspulver
  • 1 dl riven ost
  • Kulpotatis på burk
  • Lite örtkryddor
  • Salt
  • Parmesanost
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklingen i så stora bitar som möjligt. Ta bort alla ben. Lägg bitarna i en form.
    2. Rör ihop creme fraiche, mjukost och grädde. Krydda med salt och peppar. Bred ut över kycklingen. Strö över lite vitlökspulver och den rivna osten. Gratinera i 225 grader tills osttäcket har fått färg (cirka 15 minuter).
    3. Stek potatisen. Strö över örtkryddor, salt, parmesanost och ströbröd.
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben