Gratinerad kycklingfilé

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Härlig gratinerad kyckling, snabb och enkel rätt, både till vardag och fest

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 paket bacon (á 140 g)
  • 1 stor purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 200 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven ost
  • 1 tsk tandori masala krydda alt grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Fräs bacon, purjolök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt grädde och vin samt salt och peppar. Koka allt ca 10 minuter.
    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, lägg de i en ugnsform.
    3. Häll över purjoblandningen och strö över riven ost och strö över kryddorna.
    4. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter eller till kycklingen är färdig och osten fått fin färg.
    5. Servera med pasta, ris eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pleta 27 februari 2012

    Gott och mättande tyckte jag. Sambon tyckte att det var så pass gott att det skulle kunna vara bästsäljande på en restaurang. Inget dåligt betyg det inte! =)

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben