Gratinerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En enkel och festlig kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ost, västerbotten eller annan ost med smak
  • 150 g champinjoner
  • 1 dl salta jordnötter
  • Smör till stekningen
  • Salt
  • Peppar
  • Kycklingkrydda
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfilén på längden. Bryn kycklingen runt om tills de får en gyllenbrun färg, salta och peppra strö över kycklingkrydda efter din egen smak. Bryn champinjonerna i lite smör och peppra lite försiktigt.
    2. Blanda ihop: Crème fraiche, mjölk, ost, chilisås, värm upp blandningen tills osten har smält.
    3. Lägg kyckling, champinjoner i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna.
    4. Grädda 20 min i 200 graders ugn
    5. Servera gärna med ugnsstekt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben