Gratinerad kycklingfilé med gräddkokt spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Salt och gott en fredag

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Osttäcke
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad parmaskinka
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ tsk fransk ljus senap
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Gräddkokt spenat
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör
  • 200 g färsk spenat
  • 3 dl grädde
  • Servering
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna och stek i lite olja tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
    2. Blanda crème fraiche, parmaskinka, parmesan, fransk senap och persilja. Smaksätt med lite salt och peppar.
    3. Hacka löken och skär purjolöken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs spenat, lök och purjolök tills spenaten mjuknat. Häll på grädden och låt koka ihop tills grädden tjoknar något.
    4. Skär kycklingen i 1 cm tjoka skivor. Bred ostblandningen över och gratinera i ugnen på 200 grader i några minuter. Servera med gräddkokt spenat, pinjenötter och eventuellt ugnsbakade potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben