Gratinerad nyårshummer

Serverar: 4 portioner

En stående gäst på Nyårsbordet är denna variant på gratinerad hummer. Beräkna en hummer per person.

Ingredienser

  • 4 humrar á 400-500 g
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk körvel
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk basilika
  • 4 tsk senap (Colemans)
  • Salt
  • God riven ost
  • Instruktioner

    1. Ta loss klorna och knäck dem, men krossa dem inte, de ska användas senare. Pilla ut allt kött från klorna. Dela humrarna på längden. Ta ur allt kött ur stjärten, och ta bort den svarta strängen. Hummerköttet tärnas sedan.
    2. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smöret, men låt inte löken brynas. Tillsätt körvel, dragon, basilika och senapspulvret. Dofta över mjölet och tillsätt sedan vinet och grädden. Låt det hela tjockna och smaka av med lite salt.
    3. Blanda sedan gratängsåsen med det tärnade hummerköttet. Lägg de tömda hummerskalen i en ugnsform och fyll dem med röran. Täck sedan humrarna med en god riven ost och gratinera i en 225 grader varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben