Gratinerad päroncarpaccio med portvinssirap

Serverar: 4 portioner

God och enkel liten efterrätt att bjuda...

Ingredienser

  • 1 burk 420 g Del Monte päron
  • ½ dl vit choklad riven
  • 4 pecannötter
  • 1 dl rött portvin
  • Hallonsorbet
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Häll av päronen och skiva dem i tunna skivor.
    3. Lägg upp päronen som en solfjäder på ett ugnssäkert fat.
    4. Strö över chokladen och nötterna och gratinera i ugnen i 10-12 minuter tills päronen får lite färg.
    5. Koka under tiden portvinet i en kastrull till en simmig konsistens.
    6. Servera päroncarpaccion med hallonsorbet och rippla över lite portvinssirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben