Serverar: 4 portioner
Soppan gratiners med ost i ugnssäkra portionsskålar. Vitlöksälskare kan låta ett par skivade klyftor fräsa tillsammans med den gula löken.
Skala och skiva löken och låt den fräsa i matfettet på svag värme. Skala och skär potatisen i tärningar som läggs i grytan. Häll på buljongen och tillsätt timjan och peppar. Sjud under lock i 12 -15 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Smaka av soppan och ös upp den i 4 ugnssäkra skålar placerade i en långpanna. Strö över tärnat rostat bröd samt ostoch gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.
Jättegod. Lättlagad. Serverade med extra krutonger och crème fraishe. Barnen fick korv att lägga i. Resterna mixades till supergod sopp-bas.
Jag mixade soppan direkt och serverade den med riven ost och knaperstekt bacon,mums! Det kommer vi äta igen =D