Gratinerad potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Soppan gratiners med ost i ugnssäkra portionsskålar. Vitlöksälskare kan låta ett par skivade klyftor fräsa tillsammans med den gula löken.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk smör el margarin
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 liter buljong (tärning)
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm peppar
  • 4-6 skivor rostat vitt bröd
  • ca 2 dl lagrad riven ost
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken och låt den fräsa i matfettet på svag värme. Skala och skär potatisen i tärningar som läggs i grytan. Häll på buljongen och tillsätt timjan och peppar. Sjud under lock i 12 -15 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Smaka av soppan och ös upp den i 4 ugnssäkra skålar placerade i en långpanna. Strö över tärnat rostat bröd samt ostoch gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evahellstrom 4 januari 2010

    Jättegod. Lättlagad. Serverade med extra krutonger och crème fraishe. Barnen fick korv att lägga i. Resterna mixades till supergod sopp-bas.

    Cassiopeya 13 april 2011

    Jag mixade soppan direkt och serverade den med riven ost och knaperstekt bacon,mums! Det kommer vi äta igen =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben