Gratinerad räklandgång

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod varm smörgås med smak av räkor och sparris.

Ingredienser

  • 2 landgångsbröd eller 4 formfranska
  • 2 hårdkokta ägg
  • 400 g oskalade räkor
  • ½ burk sparris
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 äggvitor
  • 2 msk dill
  • ev. cayennepeppar (för lite mer styrka)
  • 1 burk svart rom
  • Instruktioner

    Bred smör på landgångarna. Skiva äggen och skala räkorna. Lägg äggen och räkorna på bröden. Lägg på sparris. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner majonnäs, kryddor och klippt dill. Bred blandningen överst och gratinera högt i ugnen 225° ca. 10 min eller tills dom fått fin färg. Garnera med rom och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LEDIVO 28 oktober 2009

    Gott när du vill ha en varm landgång och gillar räkor. Betyget blev 4.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben