Gratinerad schnitzel

Serverar: 4 portioner

En fin smaksensation har man om man kombinerar en skiva färsk skinka med en skiva vinmarierad kasseler.

Ingredienser

  • 4 skivor färsk skinka
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Peppar
  • 4 tunna skivor vinmarinerad kasseler
  • 2-3 tomater
  • 4 skivor schweizerost
  • 1 halvburk stångsparris
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Platta ut skinkskivorna och vänd dem i väl kryddat vetemjöl. Bryn dem hastigt på båda sidor i lite fett och lägg över dem på ett smort eldfast fat.
    2. Täck varje skinkskiva med en riktigt tunn skiva kasseler. Lägg ovanpå detta några tunna tomatskivor och överst en skiva ost.
    3. Lägg också väl avrunnen stångsparris mellan schnitzlarna och täck dem så gott ni kan med folie.
    4. Gratinera fatet i 250 grader eller tills osten smält ner lite och fått fin färg, ca 10 min.
    5. En skål med frasig grönsallad i en god vinägrettsås är allt som behövs till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben