Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera.
Det här receptet verkar kanske knasigt men det är bara så gott! Jag blev serverad gratinerad sillmacka på Sillens dag i Simrishamn häromåret, det här är min variant. En riktig omega-3-macka. /Kristina Eriksson
Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.
Ingredienser
4 ägg
4 skivor formfranska, gärna nyckelhålsmärkt
Bordsmargarin, gärna nyckelhålsmärkt
16 bitar löksill
2 små ägg
1 dl majonnäs
Salt
Svartpeppar
Dill el gräslök att garnera med
Instruktioner
- Koka 4 ägg i 7 minuter.
Låt äggen svalna och skär dem i skivor.
- Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå.
Lägg på avrunnen löksill.
- Skilj gulan från vitan.
Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik.
Salta och peppra.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran.
Bred sufflésmeten ovanpå sillen.
Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar ca 5 minuter.
- Garnera med dill eller gräslök.
Ät mackorna medan de är varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)