Gratinerad sillmacka

Serverar: 4 portioner

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Det här receptet verkar kanske knasigt men det är bara så gott! Jag blev serverad gratinerad sillmacka på Sillens dag i Simrishamn häromåret, det här är min variant. En riktig omega-3-macka. /Kristina Eriksson Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 skivor formfranska, gärna nyckelhålsmärkt
  • Bordsmargarin, gärna nyckelhålsmärkt
  • 16 bitar löksill
  • 2 små ägg
  • 1 dl majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dill el gräslök att garnera med
  • Instruktioner

    1. Koka 4 ägg i 7 minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor.
    2. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå. Lägg på avrunnen löksill.
    3. Skilj gulan från vitan. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra. Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar ca 5 minuter.
    4. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben