Gratinerad smörgåstårta

Serverar: 6-9 portioner

En annorlunda blandning av smörgåstårta och varma smörgåsar.

Ingredienser

  • Fyllning 1
  • 2 tomater
  • 1 dl finhackad purjo
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl riven ost
  • 5 msk majonnäs
  • Fyllning 2
  • 1 stort syrligt äpple
  • 100 g rökt skinka
  • 5 msk majonnäs
  • 1/2 tsk curry
  • Fyllning 3
  • 300 g riven greve ost
  • 2 små ägg
  • 3 msk grädde
  • 8 ananas skivor
  • 8 coctailtomater
  • Garnering
  • 200 g rökt skinka
  • 1 liten burk champinjoner
  • Persilja
  • Gurka
  • 9 skivor långskuret formbröd eller skivad långfranska som man tar bort kanterna på
  • Instruktioner

    1. Hack tomaterna. Ansa och finhacka purjon. Skala och hacka äggen. Rör ihop 1:ans fyllning. 2. Riv äpplet, tärna skinkan. Rör ihop 2:ans fyllning. 3. Lägg 3 skivor bröd som botten och bred över fyllning 1. Lägg på 3 skivor och fyllning 2. Lägg 3 skivor bröd över. 4. Riv osten och blanda ihop fyllning 3. Bred över tårtan, även på sidorna. Lägg ananasen ovanpå och en cocktailtomat i varje hål på ananasen. Gratinera tårtan mitt i ugnen i 15 minuter i 225 grader. 5. Fräs garneringen lätt i en stekpanna och häll över tårtan när du tagit ut den ur ugnen. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben