Gratinerad svampriddare

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Smarrig och mättande variant av fattiga riddare, som är lika goda att äta kalla. Räkna ett ägg / skiva om du gör fler. (Pröva att byta ut lite av grädden mot Icas creme fraiche 30% som är smaksatt m svamp)

Ingredienser

  • 2 skivor formfranska eller liknande
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 10-15 (drygt 1 hg) skogschampinjoner
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl riven ost
  • 1-1½ dl valfri grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • Margarin att steka i
  • Ev 1-2 tsk maizena eller vetemjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggen lätt med grädden, lägg i brödet och låt skivorna dra åt sig äggstanningen.
    2. Skölj och skiva svampen, hacka löken. Fräs svamp och lök tills hacket mjuknar, krydda med salt och peppar, slå på grädden, och koka ihop Red ev med lite maizena eller vetemjöl om det blir för tunt.
    3. Stek brödsivorna gyllenbruna när dom dragit åt sig allt ägget, krydda med lite aromat. Lägg dom på en plåt eller ugnsform (smord eller använd bakpapper), fördela svampstuvningen ovanpå, och strö över osten. Gratinera tills osten smält, och fått färg, ca 10 min
    4. Beräkna en smörgås/person och ett ägg till varje brödskiva när man är flera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben