Gratinerad tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt gott, jag är tokig i tomatsoppa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk tacosås
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 påse nachochips
  • 3 dl riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull ca 5 min utan att den får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, taco sauce, tomater och salt. Låt sjuda i ca 15 min.
    2. Fördela soppan i fyra ugnssäkra soppskålar. Lägg 7-8 nachochips i varje skål och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
    3. Tips: Riv skalet av 1/2 citron och blanda med 1/2 finhackad vitlöksklyfta samt 1/2 dl hackad, färsk koriander. Strö blandningen över tomatsoppan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 6 september 2011

    Gjorde denna till lunch idag, helt okej. Ville ha lite mer smak och tillsatte chilisås, men tror det hade varit bättre med tomatpuré. Skippade gratineringen och tacochipsen, åt hembakt bröd till istället :p

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben