Gratinerad torskfilé med ört- och brödtäcke

Serverar: 4 portioner

Fisk med ört- och brödtäcke på toppen, knockar alla färdigalagade fiskpinnar redan i första ronden. De hemgjorda är både godare och nyttigare.

Ingredienser

  • 600-700 g torskfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk finhackade pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 700 g potatis
  • Flingsalt
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och pressa vitlöken. Häll ströbrödet i en skål och tillsätt vitlök, kryddor och finhackade pinjenötter. Häll i olivolja och rör om till en välblandad smet.
    3. Salta och peppra på torskfiléernas båda sidor och lägg dem i en stor smord ugnsform. Fördela över örtröran och droppa över lite olivolja. Ställ in formen mitt i ugnen, i ca 20 minuter.
    4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en bunke. Strö över lite flingsalt.
    5. Servera fisken med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben