Gratinerade apelsiner

Serverar: 4 portioner

Efter all god julmat och nyårs-supén är det gott med något sött efteråt.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 apelsin, finstrimlat
  • 4 citronmeliss, kvistar
  • 4 portionsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skär apelsinerna i tunna skivor.
    3. Lägg crème fraiche i en bunke och smula över sockret. Låt stå och smälta en liten stund och rör sedan ihop.
    4. Lägg apelsinerna i 4 ugnsfasta portionsformar. Skeda över crème fraiche.
    5. Gratinera i ugn ca 7 minuter eller tills de är varma och har fått lite färg. Garnera med apelsinskal och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben