Gratinerade apelsiner
Serverar:
4 portioner
Efter all god julmat och nyårs-supén är det gott med något sött efteråt.
Ingredienser
4 apelsiner
2 msk muscovadosocker
2 dl Norrmejerier crème fraiche
1 apelsin, finstrimlat
4 citronmeliss, kvistar
4 portionsformar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär apelsinerna i tunna skivor.
Lägg crème fraiche i en bunke och smula över sockret. Låt stå och smälta en liten stund och rör sedan ihop.
Lägg apelsinerna i 4 ugnsfasta portionsformar. Skeda över crème fraiche.
Gratinera i ugn ca 7 minuter eller tills de är varma och har fått lite färg. Garnera med apelsinskal och citronmeliss.
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Apelsin Biscotti
15-20
Apelsin smoothie
1
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!