Gratinerade burritos med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Då alla vill kalla den sorten mat för texmex är det här receptet en måltid från Mexico, och inte från Texas.

Ingredienser

  • 400 g bland- eller nötfärs. Quornfärs är gott vegetariskt alternativ
  • 1 msk olja
  • 1 hackad rödlök
  • 1 hackad grön eller röd paprika (valfritt)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (eller några droppar tabasco)
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 pressad lime
  • 2 dl sköljda kokta röda bönor
  • 8 vetetortillas
  • 2 dl riven ost
  • 1 paket krossade tomater (400 g)
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och stek med färsen och paprika i en panna med oljan. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek några minuter och tillsätt sedan krossade tomater, bönor och koka ihop några minuter.
    2. Förbered de grönsaker du vill ha till och lägg upp i skålar. Lägg upp såser i skålar.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop. Fördela rullarna i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i 10 minuter.
    4. Grönsaker som skivad rödlök, röd paprika, isbergssallad, hackade tomater, gurka, majs, hackad bladpersilja, svarta bönor. Mer sambal oelek eller tabasco. Salsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil) är goda såser till. Man kan också fylla med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chokomoms 13 februari 2012

    Älskar verkligen det här receptet!! Kanon!!:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben