Gratinerade grönsaksfyllda pannkakor

Serverar: 4 portioner

Gör gärna egna pannkakor, eller köp färdiga om du har bråttom.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • Fyllning
  • 2 squash
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 ½ + 1 dl riven lagrad prästost, 17 %
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplättbeläggning och lägg dem efter hand på en tallrik.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär squashen i cirka ½ cm tjocka skivor. Skär tomaterna i cirka ½ cm tjocka skivor. Stek squash och tomater i smör i en stekpanna cirka 3 minuter. Salta och peppra.
    3. Fördela squash, tomater och 1½ dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger. Lägg pannkakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben