Gratinerade havskräftor med örtsmör

Serverar: 4 portioner

Per Morbergs recept

Ingredienser

  • 12 havskräftor, kluvna på längden
  • Lime örtsmör
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl färska kryddor, hackade (t ex gräslök, persilja, basilika, körvel)
  • Några droppar pressad citron och lime
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Färska kryddörter
  • Citronklyftor
  • Lantbröd
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225–250 grader (grill eller övervärme). Finhacka vitlöksklyftorna och vispa eller rör ihop dem med resten av ingredienserna till limesmöret. Lägg havskräftorna med den skurna sidan upp i en ugnsform. Spritsa eller bred kryddsmöret ovanpå havskräftorna. Gratinera dem högt upp i ugnen i 3–5 minuter. Strö färska örter över och servera direkt med citronklyftor och lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben