Gratinerade kotlettmedaljonger

Serverar: 4 portioner

En enkel och god bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter, 1 1/2 cm tjocka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 skivad purjolök
  • 1 dl riven gratängost
  • Gratängtäcke
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/4 röd spansk peppar, finhackad eller 1 krm sambal oelek
  • 1/2 hackad röd paprika
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk rött portvin eller konc.svartvinbärssaft
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda alla ingredienser till täcket. Bred blandningen över köttet. Strö osten ovanpå.
    4. Stek mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med stekta potatisklyftor eller kokt pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben