Gratinerade kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är snabb att göra, god och kan varieras med kräftor, frysta jätteräkor eller tigerräkor

Ingredienser

  • 20 st skaldjursstjärtar
  • 100 g smör
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk skorpbröd
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Om du använder havskräftor, bryt av stjärten och klipp skalet i en kanten längs stjärten så den blir öppen hela vägen. Om du använder jätteräkor eller tigerräkor, använd dem hela. Lägg skaldjuren i en eldfast form. (kräftstjärtarna med den öppna sidan upp) Salta Pressa över vitlöken Strö över skorpbrödet Klicka smöret över allt samman Strö över hacka persilja Sätt formen i ugn 225 grader ca 20 min om skaldjuren är råa annars ca 10 min
    2. Servera med vit bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 10 september 2009

    Mycket uppskattad rätt av alla mina tjej kompisar. Lätt att göra:) Kommer bli fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben