Gratinerade kräftstjärtar
Denna rätt är snabb att göra, god och kan varieras med kräftor, frysta jätteräkor eller tigerräkor
Ingredienser
20 st skaldjursstjärtar
100 g smör
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk skorpbröd
1 msk hackad persilja
Instruktioner
- Om du använder havskräftor, bryt av stjärten och klipp skalet i en kanten längs stjärten så den blir öppen hela vägen. Om du använder jätteräkor eller tigerräkor, använd dem hela.
Lägg skaldjuren i en eldfast form. (kräftstjärtarna med den öppna sidan upp)
Salta
Pressa över vitlöken
Strö över skorpbrödet
Klicka smöret över allt samman
Strö över hacka persilja
Sätt formen i ugn 225 grader ca 20 min om skaldjuren är råa annars ca 10 min
- Servera med vit bröd
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket uppskattad rätt av alla mina tjej kompisar. Lätt att göra:) Kommer bli fler gånger