Gratinerade kycklingnachos

Serverar: 4 portioner

Dessa kycklingnachos är en näringsrik variant av klassiska nachos, de är perfekta som god fredagsmiddag.

Ingredienser

  • ½ stor grillad kyckling
  • 2½ dl krossade tomater på burk
  • 2½ dl kidneybönor på burk, sköljda och avrunna
  • 1 stor urkärnad och finhackad röd chilifrukt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 liter osaltade nachos
  • 2½ dl riven ost
  • 1 avokado
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 fint skivad rödlök
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Ta av skinnet från kycklingen och släng det. Ta av kycklingköttet från benen. Tärna kycklingköttet grovt och lägg det i en skål med krossade tomater, kidneybönor och chili. Blanda väl och krydda med svartpeppar.
    2. Lägg nachosen i en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter och fördela kycklingblandningen ovanpå i ett jämnt lager. Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen 10-15 minuter tills allt är genomvarmt och osten har smält och är gyllene.
    3. Dela under tiden avokadon och släng kärnan. Mosa fruktköttet i en skål tillsammans med limesaft till en jämn sås.
    4. Ta ut nachosen ur ugnen och strö över lök och koriander. Servera rätten med avokadosåsen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben