Gratinerade nachos

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 50 minuter

Mm Nachos vad gott.

Ingredienser

  • Med salami och tomatsalsa
  • 20 skivor salami, små
  • 2 dl riven ost
  • 1 förp nachos
  • Tomatsalsa
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 liten chilipeppar, röd, urkärnad, finhackad
  • Med köttfärs
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse taco spice-mix
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 burk majskorn, 340 g
  • 2 hackade tomater
  • 1 förp nachos
  • 100 g riven ost
  • Med ost
  • 1 förp nachos
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ½ dl tacosås, styrka efter smak
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Med salami och tomatsalsa: Koka upp de krossade tomaterna med chilisåsen i en kastrull. Tillsätt vitlök, salt, chilipulver och chilin och låt allt småkoka i 10 min. Låt salsan kallna.
    2. Lägg en salamiskiva på varje chips. Toppa med tomatsalsa och strö över riven ost. Gratinera i 3-5 min.
    3. Med köttfärs: Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs köttfärsen under omrörning. Tillsätt tacomix och vatten.
    4. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt 1/2 burk majs och tomaterna. Lägg ut chipsen i en smord, ugnssäker form. Fördela köttfärsröran över. Lägg över ost. Gratinera i 10 minuter.
    5. Med ost: Lägg ut nachosen på en bakpappersklädd plåt. Skala och finhacka löken. Fördela lök, tacosås och riven ost på nachosen. Gratinera i 10 minuter. Till den här maträtten passar det bra att dricka ett ljust öl.
    6. Ugnstemperatur 225º

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 25 augusti 2010

    Mmmmmm...så gott !

    Relaterade Artiklar

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben