Gratinerade olivtomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Prova gärna detta recept

Ingredienser

  • 8 fasta och väl mogna tomater
  • Smör till formen
  • Olja till pensling
  • 1 ½ dl svarta, urkärnade kalamataoliver
  • Ca 2 tsk röd balsamvinäger
  • Färsk timjan
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Torrostade pinjekärnor
  • Instruktioner

    1. Ställ tomaterna med stjälkfästet uppåt i en smord form. Pensla eller ringla lite olja över.
    2. Fördela oliver och stänk av balsamvinäger över. Krydda med timjan, flingsalt och svartpeppar. Spara färsk timjan till garnering.
    3. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
    4. Strö över pinjekärnor och timjanblommor. Servera med aioli och/eller fetaoströra samt bröd till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben