Gratinerade olivtomater
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
Prova gärna detta recept
Ingredienser
8 fasta och väl mogna tomater
Smör till formen
Olja till pensling
1 ½ dl svarta, urkärnade kalamataoliver
Ca 2 tsk röd balsamvinäger
Färsk timjan
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Torrostade pinjekärnor
Instruktioner
Ställ tomaterna med stjälkfästet uppåt i en smord form. Pensla eller ringla lite olja över.
Fördela oliver och stänk av balsamvinäger över. Krydda med timjan, flingsalt och svartpeppar. Spara färsk timjan till garnering.
Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Strö över pinjekärnor och timjanblommor. Servera med aioli och/eller fetaoströra samt bröd till
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Gratinerad köttfärspasta
4.7
4
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!