Gratinerade ostcrepes

Serverar: 4 portioner

Små lätta paket fyllda med en läcker, krämig fyllning. Tillsammans med en sallad blir detta en fulländad måltid.

Ingredienser

  • Crepes
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Smör eller margarin till gräddningen och formen
  • Fyllning
  • 1 stor purjolök
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 knippa basilika
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 äggvitor
  • 3 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Riven muskot
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till pannkakssmeten. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint på snedden. Skölj och torka örtkryddorna, nyp av bladen och hacka dem fint. Smält 2 tsk matfett och fräs purjolöken mjuk på medelvärme. Strö över mjölet och låt det bli ljusbrunt. Späd med mjölken under omrörning. Låt det sjuda på svag värme 3-5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    2. Låt fyllningen svalna lite. Rör ner 3/4 av den rivna osten, äggvitorna och örtkryddorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
    3. Smält matfett i stekpannan och grädda 8 pannkakor. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en form med matfett. Fyll pannkakorna. Lägg 2 msk fyllning mitt på varje pannkaka. Vik över ena sidan, vik in sidorna och vik igen till ett fyrkantigt paket. Lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen. Bred resten av ostfyllningen ovanpå. Strö över osten. Gratinera 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben