Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fetaosten är pricken över i! Lite tacosmak tack vare spiskumminen.

Ingredienser

  • 4 stora paprikor, i valfri färg
  • 2 ½ dl röda linser
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater, eller
  • Krossade tomater
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 ½ tsk koriander, malen
  • 2 tsk honung
  • 2 krm peppar
  • ½ tsk salt
  • Gratinering
  • 150-200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll halvorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Det går också bra att fylla paprikorna utan att förvälla dem.
    2. Räkna då med lite längre tid i ugnen och lägre ugnstemperatur, 20-25 minuter i 200-225°. Koka linserna i vatten plus buljongtärning tills de är mjuka, cirka 10 minuter, och låt dem rinna av i en sil.
    3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.
    4. Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
    5. Servera gärna med bröd, ris, matvete, dinkel eller quinoa och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    78maria 4 december 2009

    Såååå gott :) Tackar! Kram mia.

    d99bjbe 6 december 2009

    Visst är det gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben