Gratinerade pastasnäckor

Serverar: 4 portioner

Tänk att få tre av de godaste italienska ostarna i en och samma pastasnäcka - mozzarella, mascarpone och parmesan!

Ingredienser

  • Ca 12 stora pastasnäckor
  • 1 kula mozzarella, 125 g
  • 125 g mascarpone, italiensk färskost
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 stor aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl tomatsås
  • Garnering
  • Färska örter, t ex persilja
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka pastasnäckorna al dente i lättsaltat vatten.Riv mozzarellan och blanda den med mascarpone och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Halvera auberginen och skiva den sedan på längden ca 7 mm tunna skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja på medelvärme. Salta och peppra.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast är det att använda en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen.
    5. Gratinera mitt i ugnen 40 minuter. Garnera med färska örter. Servera gratängen rykande varm tillsammans med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben