Gratinerade persikohalvor

Perfekt dessert

Ingredienser

  • 8 persikohalvor, konserverade
  • 1 msk smör
  • 75 g mandelbiskvier
  • 50 g vit choklad, riven
  • 1 msk apelsinblomshonung
  • 1 äggvita
  • Till servering
  • ½ l vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 1 msk persiko eller mandellikör
  • Instruktioner

    1. Låt persikohalvorna rinna av på en ren kökshandduk. Lägg över dem i en smord ugnssäker form med den kupiga sidan nedåt.
    2. Krossa mandelbiskvierna och blanda med riven vit choklad och apelsinblomshonung i en skål. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner i skålen med mandelbiskvierna.
    3. Fyll hålet i persikorna med blandningen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter i 250°. Servera med vaniljglass blandad med vispad grädde. Smaksätt eventuellt grädden med persiko- eller mandellikör.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben