Gratinerade potatishalvor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Servera med en blandad sallad och en bit bröd. Bjud som vegetarisk rätt eller till en bit grillat kött.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 msk olivolja att steka i
  • 2 dl blandad svamp, grovt hackad
  • ½ dl finhackad gul lök
  • ½ dl färsk hackad oregano
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel några gånger. Baka i ugnen i ca 1 timme. De går också att baka i mikron, men får då inte samma frasiga yta.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs hastigt svampen. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut.
    4. Dela potatisarna på mitten och gröp ur med en sked. Spara ca 5 mm mot kanten så potatisen inte säckar ihop. Mosa med en gaffel och blanda ner svampfräset och resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fyll skalen med blandningen. Ställ i potatisarna i ugnen i 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben