Gratinerade räkor med curry

Serverar: 5-6 portioner

Fredagsgott!

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 2 msk smör
  • ½ tsk curry
  • ½ röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt torrt vin
  • ½ tsk salt
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk majonnäs
  • 6-8 hg räkor
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º
    2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Bred ut riset i en ugnssäker form.
    3. Fräs curry och paprika i smör, strö över mjöl och späd med grädde och vin, låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt salt, chilisås och majonnäs. Blanda sist i räkorna. Låt det inte koka nu då blir räkorna sega.
    4. Fördela stuvningen på riset, låt det gärna rinna ner lite i riset. Strö över riven ost.
    5. Gratinera ca 10 minuter.
    6. Servera direkt, gärna tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben