Gratinerade rosenägg

Serverar: 4 portioner

En bra lunch eller kvällsmaträtt är tomater fyllda med något gott och ett ägg ovanpå.

Ingredienser

  • 4 bifftomater
  • Salt, några korn
  • 105 g rökta musslor
  • 4 ägg
  • 4 msk riven ost
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Skär ett lock av tomaterna. Gröp ur dem. Ställ tomaterna på ett ugnssäkert fat. Salta lite i varje.
    3. Lägg några rökta musslor i varje tomat. Låt försiktigt ett ägg glida ner ovanpå musslorna. Toppa med riven ost och lite svartpeppar.
    4. Gratinera i ugn, 225 grader, 5 - 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben