Gratinerade Senapskotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här blir faktiskt riktigt gott! Brukar servera ris till, så blir det inte för "tungt"

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2 purjolökar i skivor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk matlagningssenap
  • 1 dl riven ost
  • Margarin, till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ugn: 225 gr. ca 15 min
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen. Stek kotletterna vackert bruna. Flytta över kotletterna till en ugnssäker form och fräs upp purjon i det fett som finns kvar i pannan. Blanda en sås av crème fraiche, äggula, senap och ost.
    2. Lägg purjon ovanpå kotletterna och fördela senapssåsen som ett täcke över. Gratinera till lagom färg. Ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Agali 21 augusti 2008

    Jättegott! Jag tyckte om hur geggan liksom skar sig i fettet, det blev supermumsigt. :D

    Mellanbellan 5 december 2010

    Detta gillade jag. Enkelt och gott.

    Gul13 3 maj 2012

    Vi gillade detta skarpt. Tack för ditt goda recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben