Gratinerade skinkrullar

Serverar: 4 portioner

En praktisk maträtt som passar vid flera olika tillfällen, som t ex förrätt, nattmat eller hel måltid.

Ingredienser

  • 1-2 gröna paprikor
  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk tomater (ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk basilika
  • 2 dl kokt långkornigt ris
  • 8 skivor rökt skinka
  • Smör eller margarin till fatet
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och hacka löken fint.
    2. Fräs paprika och lök i matfettet i en stekpanna.
    3. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika.
    4. Låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    5. Tillsätt det kokta riset.
    6. Lägg fyllningen på skinkskivorna. Rulla ihop dem och lägg dem på ett smort ugnsfast fat.
    7. Strö över riven ost och klicka över lite matfett.
    8. Gratinera rullarna i ugn vid 250 grader i 10-15 minuter eller tills rätten fått vacker färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben