En praktisk maträtt som passar vid flera olika tillfällen, som t ex förrätt, nattmat eller hel måltid.
Ingredienser
1-2 gröna paprikor
3 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 burk tomater (ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
½ tsk basilika
2 dl kokt långkornigt ris
8 skivor rökt skinka
Smör eller margarin till fatet
1 dl riven ost
Instruktioner
- Skölj och ansa paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och hacka löken fint.
- Fräs paprika och lök i matfettet i en stekpanna.
- Tillsätt tomaterna med sitt spad. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika.
- Låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
- Tillsätt det kokta riset.
- Lägg fyllningen på skinkskivorna. Rulla ihop dem och lägg dem på ett smort ugnsfast fat.
- Strö över riven ost och klicka över lite matfett.
- Gratinera rullarna i ugn vid 250 grader i 10-15 minuter eller tills rätten fått vacker färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)