Gratinerade skinkrullar med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En hel sommarmiddag i en form. Kan serveras med kokt färskpotatis

Ingredienser

  • 300 g kokt skinka i tunna skivor
  • 1 dl soltorkade marinerade tomater
  • 1 litet broccolihuvud
  • ½ knippa färska späda morötter
  • 3 färska rödlökar
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 40 g rucolasallad
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost (gratängost)
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Finstrimla tomaterna och fördela på skinkskivorna och rulla ihop till rullar.
    2. Skär ner broccolin i mindre buketter och förväll dem i lättsaltat vatten 3-4 minuter.
    3. Skala morötterna och förväll i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Skär morötterna i mindre bitar och löken i kvartar. Finhacka rosmarinen.
    4. Blanda alla grönsakerna med rosmarinen och citronskalet i en bunke tillsammans med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll ner i en eldfast form och lägg skinkrullarna ovanpå.
    5. Blanda osten med grädden och häll över skinkan. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben