Gratinerade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Välj de grönsaker du har hemma och som är i säsong. För att få lite mer sting kan man tillsätta finhackad röd chili.

Ingredienser

  • 300 g Gratäng crème peppar
  • 3 morötter
  • 3 svartrötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 4 tomater
  • 2-3 msk färska örter, dragon eller timjan eller någon annan favorit
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala morötter och svartrötter. Skär dem i skivor.
    3. Hacka lök och vitlök. Bryn löken i smör ett par minuter. Skiva zucchini och tomater.
    4. Lägg alla grönsakerna i en gratängform.
    5. Hacka örterna och strö över. Salta. Bred på Gratäng crème peppar.
    6. Gratinera i ugn ca 25 minuter, hur lång tid det tar beror på vilka grönsaker du har valt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    beca 23 februari 2012

    Hej Vad är Gratäng crème peppar? Var kan man köpa det? Mvh

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Rotfrukter
    Det är något av det bästa med vårt land – rotfrukter. De är billiga oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben