Gratinerade grönsaker

Serverar: 10 portioner

Småvarmt grönsaksfat med krämig Apetinaost....buffémat eller som tillbehör till en god köttbit...

Ingredienser

  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 500 g körsbärstomater
  • Smör
  • 175 g Apetina
  • 1½ dl Kelda mellangrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skär zucchinin i 2 cm stora bitar. Dela tomaterna i halvor.
    3. Stek zucchinin i smör i en het stekpanna tills den får färg.
    4. Lägg zucchini och tomater på ett ugnssäkert fat.
    5. Mosa osten och blanda med grädde, vitlök, peppar och timjan. Klicka röran över grönsakerna.
    6. Gratinera i övre delen av ugnen 10 – 12 min. Servera grönsakerna ljumma på buffén eller som tillbehör till kyckling eller kött.
    7. 10 bufféportioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Rotfrukter
    Det är något av det bästa med vårt land – rotfrukter. De är billiga oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben