Gratinerade svampplättar

Serverar: 15 portioner

I svamptid, när tiden är knapp, är det här en av mina räddningsplankor. Jag använder nämligen färdiga plättar. Passar utmärkt som förrätt eller enkel middag. Välj vilken svamp du vill.

Ingredienser

  • 15 stekta plättar
  • 300 g färsk svamp
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svart­peppar
  • 1 dl grovhackad persilja
  • ca 2 dl finriven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Ansa svampen och skär den i bitar om de är stora. Hacka löken. Fräs alltsammans i smör tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.
    3. Fördela fräset på plättarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och börjat få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben