Gratinerade tacorullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En supergod enkel tacorätt som lite variation på vanlig tacos.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse 40 g taco spice mix original
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl riven ost
  • 1 lök
  • 1 tomat
  • 2 st förpackningar med mjuka tacobröd, mellanstorlek
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen och tillsätt 1 dl vatten plus taco spice mix. Smörj en ugnsfast form på ca 30 x 40 cm. Går bra med något större också. Fyll bröden med 2 msk tacofärs i varje och rulla ihop bröden till "cigarrer". Lägg dem tätt i formen. Lös upp buljongtärningen i 3 dl vatten. Tillsätt crème fraichen och tomatpurén. Blanda väl. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem i såsen. Tärna löken och tomaten. Riv osten. Strö tomat, lök och ost över rullarna. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader tills rullarna och osten fått en fin färg.
    2. Servera med en härlig grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjboman 12 augusti 2011

    Tack snälla du för ett underbart gott receptförslag som passade oss både i smak och att det var en kvällslätt rätt. Det blev to.m "fredagsmys" av detta recept med ett gott vin, öl eller cider till var det mysmat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben