Gratinerat paprikaris

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket godare än det låter. Man tänker inte vegetarisk utan man tänker gratäng, med mycket ost. Härligt.

Ingredienser

  • 3 dl råris eller avorioris
  • Vatten
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven ost eller mer
  • 2½ dl tunn grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk Tamari eller Herbamale örtsalt
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Koka riset i 10 min. Skär paprikan i strimlor. Smörj en eldfast form och varva ris, paprikastrimlor, hackad persilja och riven ost i denna. Ris underst och riven ost överst. Koka upp grädde, tomatpuré och Tamari och häll över. Toppa med riven ost. Eventuellt några smörklickar uppepå. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter tills riset är mjukt. Servera grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben