Gratinerat rotfruktsstomp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

59 kcal

Ingredienser

  • 2 morötter ( 150 g)
  • 1 litet sellerihuvud (ca 400 g)
  • 1 kålrot (ca 600 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liter ljus buljong
  • 1 dl repade timjanblad
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl ströbröd
  • Instruktioner

    1 Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skala och skica vitlök. 2. Koka rotfrukter och vitlök mjuka i buljong. Sila av buljongen och spara för spädning. 3. Sätt ugnen på 250 grader och grill. 4. Mixa rotfrukterna, späd med lite av buljongen och blanda i timjan. Det ska vara ett fast mos. Smaka av med salt och peppar. 5. Lägg upp moset i en smord ugnsform och strö över ströbröd. Gratinera i ugnen tills gyllene färg

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Zelda3 5 juni 2010

    Hejsan, är jätte nyfiken på att testa detta recept. Men måste nog säga att 59kcal inte riktigt stämmer. Satt och räknade ihop allt och fick fram ca 83-85 kcal/ portion. Fortfarande väldigt lite, men ville bara informera om detta och tack för att du lade upp detta recept =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben