Gratinerat senapsmos med korvröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna smaskiga, lättlagade gratäng hittade jag på en lördags eftermiddag.

Ingredienser

  • 8 wienerkorvar
  • 1 gul lök (grov hackad)
  • ½ röd paprika (tärnad)
  • ½ grön paprika (tärnad)
  • Senapsmos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 2 tsk grovkornig skånsk senap
  • 1 tsk dijon senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 dl riven ost (till gratineringen)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220°. Skala och koka potatisen.
    2. Under tiden potatisen kokar förbereder ni korven (som delas i muns stora bitar), hacka löken och paprikan i lagon stora bitar. Smörj en ugn fast form, blanda i korven, löken och paprikan. Gratinera i ca 10-12 minuter. Ta ut formen.
    3. Mosa (vispa gärna med elvisp) potatisen, tillsätt smöret, vispa och tillsätt samtidigt mjölk, äggula, senap och smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Klicka moset runt kanterna på korvröran. (Se bild) Strö över lite riven ost och gratinera tills det har fått fin färg (ca 10-15 minuter).
    5. Servera med ketchup, rostad lök och gärna en färsk sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pia61 5 mars 2009

    Det här lagade jag till middag igår! Jättegod husmanskost! Tack för ett gott recept! PIA

    Lena 22 augusti 2009

    Hejsan! Vi hade din maträtt idag och den var helt okey. Så du får en fyra av oss. Mvh Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben